halbe-hageman.jouwweb.nl
Home » Biografie

Biografie

Halbe Hageman (1946) is geboren in Norg (Drenthe). Overleden 11 januari 2018. Als kind was hij altijd al gefascineerd door kleuren. In zijn jeugd intrigeerde vooral het werk van expressionisten  hem. Niet in staat om zijn droom als beeldend kunstenaar waar te maken, werkte hij gedurende 20 jaar, als scheepswerktuigkundige op de mooiste plekken van de wereld, met de meest fascinerende kleuren, die een inspiratiebron zijn geworden voor zijn schilderijen.

Eenmaal thuis gekomen heeft hij zich als autodidact verder ontwikkeld in zijn schilderen en het gebruik van kleuren.In het begin geïnspireerd door van Gogh en later door Matisse en Gaugin.

In het begin gebruikte hij Acryl verf, maar daar kon hij met zijn kleurgebruik niet mee uit de voeten en ging al snel over op olieverf. Daarmee kon hij zijn kleuren mengen zoals hij dat graag wil. Het gaf hem vele mogelijkheden

De schilderijen die  Halbe maakte bevatten meestal landschappen, met de neiging naar het fauvisme. In de zomermaanden verbleef hij regelmatig in Zuid Frankrijk, waar hij veel inspiratie vond.

In het recente verleden heeft hij geëxperimenteerd met vrouw figuren  en schilderde hij zijn schilderijen ook op stoelen en tafels.

De laatste jaren schilderde hij met paletmes  in fragmentatie, wat zijn schilderijen een spectaculair resultaat geeft.

Alle schilderijen van Halbe Hageman zijn gemaakt met Olieverf op Linnen.